Продукти: (за 4-5 порции)
• 450 г бяла риба
• 5 картофа
• 1 л прясно мляко
• 1 малка глава лук
• 40 г краве масло
• 40 г брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата и я нарязваме на парченца. Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Слагаме ги при рибата, наливаме малко вряща подсолена вода и варим, докато омекнат.
Постепенно прибавяме млякото, ситно нарязания лук и маслото. Към края на варенето сгъстяваме с брашното, което сме размили в малко мляко и подправяме с черен пипер на вкус.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...