Продукти: (за 4-6 порции)
• 500 г копърка
• 2 глави лук /или 2 стръка праз/
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 500 мл зелев сок
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и я оставяме да престои 1 час.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Отстраняваме съда от огъня, поръсваме с червен пипер, разбъркваме и наливаме 1 к.ч. хладка вода. Връщаме отново на огъня и наливаме зелевия сок и 500 мл топла вода.
Когато чорбата заври, прибавяме копърката, която сме измили от солта. Варим 20 мин на умерен огън, след което застройваме с разбитите яйца.
Поръсваме готовата чорба със ситно нарязан копър и с черен пипер.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...