Продукти: (за 4 порции)
• 500 г попчета
• 3-4 домата
• 2 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
В подсолена вода, към която сме прибавили 2 с.л. олио, варим едро нарязания лук и целите обелени домати. Когато лукът омекне, прибавяме целите попчета и продължаваме да варим, докато се свари рибата.
Прецеждаме бульона, пасираме рибата и зеленчука и връщаме в бульона полученото пюре.
Запържваме брашното в останалото олио и прибавяме към супата. Оставяме да поври още малко, отстраняваме от огъня, застройваме с жълтъците и подкиселяваме с лимонов сок. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...