Продукти: (за 4 порции)
• 500 г мерлуза
• 3 с.л. олио
• 250 г спанак
• 3 стръка пресен лук
• 3 домата
• 1 к.ч. натрошено фиде
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В мазнината и 1 с.л. вода, задушаваме до омекване ситно нарязаните лук и част от доматите. Прибавяме нарязания спанак. След като и той се задуши, посоляваме, заливаме с гореща вода или бульон и варим около 20 мин.
Прибавяме нарязаната на кубчета риба, останалите домати, нарязани на дребно, и ситно нарязания джоджен. Варим супата още 10-15 мин, отстраняваме от огъня и застройваме с разбитото в киселото мляко яйце и брашното. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...