Кулинарни рецепти » Чеснова супа с октопод

 Чеснова супа с октопод
(Гърция)

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г октопод
• 1 глава чесън
• 1-2 глави лук
• 3-4 домата
• 1 парче целина
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 4 с.л. кисело мляко
• кимион, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме октопода, натриваме го със сол, а след това го изплакваме. Нарязваме го на хапки, наливаме 7-8 ч.ч. гореща подсолена вода и го варим десетина минути. После отцеждаме, като запазваме бульона, а октопода задушаваме в разтопеното масло заедно със ситно нарязания лук.

Прибавяме ситно настърганата целина и продължаваме да задушаваме. Щом целината омекне, връщаме сместа в бульона, прибавяме обелените и ситно нарязани домати и варим супата на умерен огън.

Накрая сгъстяваме с разбитото в киселото мляко брашно и подправяме с кимиона и счукания чесън.

Автор: Теодора Лефтерова

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало