Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г пъстърва
• 500 г спанак
• 1-2 домата
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. препечено брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 парче корен от хрян
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака на дребно. Сваряваме го в подсолена вода и го отцеждаме.
Нарязваме рибата на кубчета и слагаме да се вари в спаначения бульон заедно с настъргания лук и обелените и ситно нарязани домати.
Когато рибата омекне, прибавяме доматеното пюре, размито с малко топла вода и сварения спанак. Доваряваме супата още 5-6 мин, сгъстяваме я с препеченото брашно, размито с малко топла вода, посоляваме и подправяме с настъргания хрян и препърженото масло.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...