Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,5 кг различна риба /шаран, щука, сом, костур/
• 1 голяма глава лук
• 2-3 зелени пиперки
• 4-5 домата
• 1 ч.л. лют червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Отделяме главите и костите на рибата, а месото нарязваме на парченца и посоляваме.
Слагаме рибните глави и кости да се варят в 8-10 ч.ч. вода заедно с нарязания лук. /Слагаме и няколко цели малки рибки/. Щом водата заври, поръсваме червения пипер и варим докато лукът се развари.
Прецеждаме бульона и заливаме рибата. Прибавяме чушките, нарязани на кръгчета, и обелените и настъргани домати. Доваряваме 20 мин на слаб огън, като не бъркаме, а само разклащаме тенджерата, за да не се раздроби рибата.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...