Кулинарни рецепти » Свинско коляно с кисело зеле и вино

 Свинско коляно с кисело зеле и вино
/Германия/

Продукти: (за 3-4 порции)

• 1 свинско коляно
• 600 г кисело зеле
• 1 глава лук
• 500 г шунка
• 1 ч.ч. бяло вино
• 20 г свинска мас
• оцет, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кожата от свинското коляно, посоляваме и изпичаме до омекване.

Изпържваме в сгорещената мас ситно нарязания лук, прибавяме добре отцеденото нарязано зеле, заливаме с виното и задушаваме под плътно прилягащ капак до омекване.

Към края прибавяме нарязаната на ивички шунка. Поръсваме черен пипер върху омекналото зеле, леко посоляваме и подкиселяваме. Поднасяме с печеното коляно и варени картофи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало