Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 1 връзка пресен лук или 2 глави стар лук
• 5-6 скилидки чесън
• 3 с.л. масло
• 150 г пушено сирене
• 200 г гъби
• 3-4 с.л. сметана
• половин връзка магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме тавата с масло и нареждаме пилешките бутчета. Прибавяме нарязаните на ситно лук, чесън и гъби.
Заливаме с пилешки бульон до половината. Посоляваме, наръсваме с черен пипер и поливаме отгоре с разтопено масло. Запичаме в силна фурна, докато месото омекне.
После покриваме с тънки филийки пушено сирене и печем още 10 минути, докато сиренето се стопи. Поднасяме ястието, поръсено с наситнен магданоз.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...