Кулинарни рецепти » Печено пиле по испански

 Печено пиле по испански

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле около 1,5 кг
• 30 мл зехтин
• 1 по-голяма глава лук
• 1 червена чушка
• 1 зелена чушка
• 2 скилидки чесън
• 200 г продълговат ориз
• 500 мл пилешки бульон
• 250 г консервирани домати
• 150 г гъби
• 2 с.л. доматено пюре
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на 8 порции, които пържим в малко мазнина, докато леко поруменеят. Отцеждаме и ги държим в топъл съд. В същата мазнина задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън, прибавяме нарязаните на ситно чушки и готвим още 4-5 мин.

Прибавяме ориз и също го позапържваме. Наливаме бульона и варим 2 мин. Прибавяме нарязаните на ситно домати заедно със сока им, размитото в малко вода доматено пюре и почистените и наситнени гъби. Подправяме със сол , магданоз и черен пипер.

Прехвърляме пилето в тавичка, заливаме го със зеленчуковата смес и печем 35-40 мин на 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало