Продукти:
• 800 г сварен зрял фасул
• 6 глави лук
• 5-6 с.л. зехтин
• 500 мл вода
• 1-2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и го нарязваме на тънки филийки, които раздробяваме на пръстенчета. Запържваме го в сгорещената мазнина.
Щом стане златист, посоляваме, подправяме с черен и червен пипер и отстраняваме от огъня.
В глинен гювеч нареждаме последователни пластове от лук и фасул, като завършваме с пласт лук. Наливаме водата и мазнината от пърженето и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...