Кулинарни рецепти » Манджа с дюли от Варненско

 Манджа с дюли от Варненско

Продукти:

• 3 дюли
• 2 стръка праз
• 3 картофа
• 2-3 с.л. олио
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. захар
• 1,5 ч.ч. кускус или други тестени формички
• 2 яйца
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на много ситно праза и го задушаваме в сгорещеното олио. Накрая поръсваме с червен пипер.

Настъргваме на едро ренде почистените дюли и картофи и ги прибавяме към праза, като бъркаме непрекъснато. След 5-6 мин изсипваме и разтвореното в малко хладка вода доматено пюре. Добавяме захарта, черен пипер и посоляваме на вкус.

Когато водата поизври и сместа стане като каша, дърпаме я от огъня, оставяме да изстине и чукваме яйцата. Всичко това смесваме с предварително сварения, но не разварен кускус (не забравяме преди и след като се свари, да го измием с течаща студена вода).

Изсипваме ястиета в намазнена тавичка и го печем 20 мин в силна фурна.

Автор: Веселина Янкова

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало