Продукти: (за 4 порции)
• 1 буркан стерилизирани гъби
• 2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч.олио
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в олиото, към което сме прибавили 1 с.л. вода.
Прибавяме нарязаните гъби, задушаваме 5-6 мин, заливаме със сока от консервата, към който сме прибавили гореща вода, за да получим 4 ч.ч. течност, и кипваме ястието.
Прибавяме ориза, посоляваме и печем в умерена фурна, докато оризът набъбне и поеме течността. Поднасяме ястието поръсено с черен пипер и ситно нарязан копър.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...