Продукти: (за 4 порции)
• 4 филийки сирене
• 40 г краве масло
• 4 добре узрели домата
• 1 червена чушка
• 1 глава лук
• 4 яйца
• суха чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, а чушките къси и тънки ивички. Обелваме доматите и ги нарязваме на малки парченца.
В 4 гювечета, разпределяме нарязаните продукти, слагаме по 1 филийка сирене и малко масло, захлупваме и печем в силна фурна.
Накрая чукваме във всяко гювече по 1 яйце, поръсваме наситнен магданоз и допичаме, докато яйцата се забулят.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...