Продукти:
• 500 г зрял фасул
• 2 печени червени чушки
• 1 глава лук
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 1 ч.л. стрит джоджен
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 с.л. галета
• 1-2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и го сваряваме в нова вода.
Отцеждаме и още топъл го смесваме с настъргания лук и ситно нарязаните чушки. Посоляваме, прибавяме подправките и омесваме.
Изчакваме сместа да изстине и оформяме от нея плоски кюфтета, които овалваме в галетата и нареждаме в намазана с олиото тавичка. Печем кюфтетата 20 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...