Кулинарни рецепти » Прясно зеле с масло и сметана

 Прясно зеле с масло и сметана

Продукти: (за 4 порции)

• 1 прясна зелка
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сметана
• 3 с.л. галета
• сол

Начин на приготвяне:

Варим зелката в подсолена вода, докато омекне, за да можем да отделим листата й.

В намаслен съд нареждаме зелевите листа като ги поръсваме с олио и сметана. Най-горния лист застиламе със запържената в гореща мазнина галета.

Заливаме с остатъка от олиото и от сметаната и печем 15 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало