Продукти: (за 4 порции)
• 2 зелени салати
• 3 яйца
• 1 връзка репички
• 1/2 ч. л. горчица
• 4-5 с. л. зехтин (олио)
• 1 с. л. оцет
• 2 к. ч. кисело мляко
• половин връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Измитата, почистена и накъсана на едро салата разбъркваме с дребно нарязания магданоз и подправяме със салатна заливка от оцета, зехтина, горчицата и солта.
Прехвърляме в салатна чиния и заливаме с разбитото кисело мляко. Украсяваме с настърганите на дребно ренде яйца, украсяваме с нарязаните репички и клонки магданоз.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...