Продукти: (за 4 порции)
• 2 зелени салати
• 3 яйца
• 1 връзка репички
• 1/2 ч. л. горчица
• 4-5 с. л. зехтин (олио)
• 1 с. л. оцет
• 2 к. ч. кисело мляко
• половин връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Измитата, почистена и накъсана на едро салата разбъркваме с дребно нарязания магданоз и подправяме със салатна заливка от оцета, зехтина, горчицата и солта.
Прехвърляме в салатна чиния и заливаме с разбитото кисело мляко. Украсяваме с настърганите на дребно ренде яйца, украсяваме с нарязаните репички и клонки магданоз.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...