Продукти: (за 4 порции)
• 250 г леща
• 250 г спанак
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 1-2 с.л. заквасена сметана
• зехтин, оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме спанака от дръжките, измиваме го и го бланшираме 10 мин във вряща подсолена вода. Отцеждаме го и го пасираме. Подправяме със сол, черен пипер и счукан чесън.
Изчистената и измита леща сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме я, подправяме я със сол, черен пипер, оцет и зехтин.
Нарязваме лука на филийки, претриваме го хубаво със сол, изплакваме и го объркваме с лещата. Прибавяме спанака, отново разбъркваме и гарнираме салатата със сметана.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...