Продукти:
• 3 марули
• 4-5 стръка пресен чесън (или 5-6 скилидки стар)
• 1 к. ч. зехтин (олио)
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 връзка репички
• сол
Начин на приготвяне:
Марулите измиваме и нарязваме на тънки ивички. Прибавяме нарязания на ситно чесън и зехтина и посоляваме.
Разбъркваме добре, заливаме с разбитото кисело мляко и украсяваме с нарязаните на кръгчета или оформени като розички репички.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...