Продукти:
• 2 моркова
• 6 диви ябълки
• половин глава целина
• сок от половин лимон
• 2 стръка пресен лук
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л мармалад от кайсии
• зелена салата
Начин на приготвяне:
Обелваме морковите, ябълките и целината и ги нарязваме във форми по желание.
Подправяме с кисело мляко и лимонов сок, прибавяме мармалада и ситно нарязания лук.
Подреждаме в чиния, покрита със зелена салата.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...