Продукти:
• 1 пиле
• 200 г ябълки
• 100 г портокали
• 100 г банани
• 200 г майонеза
• 50 г лимонов сок
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода, обезкостяваме и го нарязваме на кубчета.
Обелваме плодовете и също ги нарязваме на кубчета.
Слагаме в купа месото и плодовете, прибавяме майонезата, подправена с горчицата, лимоновия сок и черен пипер на вкус.
Разбъркваме и прехвърляме салатата в широка чиния за сервиране. Украсяваме с парченца плодове.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...