Продукти:
• 10 домата
• 250 г варена царевица на зърна (от консерва)
• 200 г гъби (печурки)
• 3 с.л. масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязаните на ситно гъби в 2 с.л. мазнина. Издълбаваме доматите и слагаме сърцевината към гъбите. Добавяме царевичните зърна и подправяме с черен пипер.
Разбъркваме сместа добре и пълним доматите. По средата на всеки домат слагаме парченце масло и накрая капачето. Запичаме ястието във фурната.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...