Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешко месо
• 1,5 к.ч. олио
• 1 връзка зелен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 моркова
• половин глава целина
• 150 г гъби
• 500 г грах
• 10-15 малки лукчета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го задушаваме в част от мазнината и малко вода. Щом омекне, го изваждаме в чиния.
В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и брашното. Прибавяме червения пипер и доматеното пюре, посоляваме и разреждаме с гореща вода. Щом сместа заври, връщаме месото.
Нарязваме целината, морковите и гъбите на филийки. Задушаваме ги в останалата мазнина, докато омекнат, и ги прибавяме към месото заедно с лукчетата и граха. Доваряваме ястието на слаб огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...