Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг овнешко месо от плешката
• 2 моркова
• 4-5 картофа
• 1 ряпа
• листа сух джоджен
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го нарязваме на парчета. Посоляваме и наръсваме с черен пипер, джоджен и ситно нарязан магданоз. Заливаме с 1 л вода и варим около час и половина.
По средата на варенето прибавяме картофите, морковите и ряпата, изчистени и нарязани на парченца. При необходимост доливаме по малко вода.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...