Продукти: (за 2 порции)
• 6 бели хлебчета
• 100 г сланина
• 1 глава лук
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 яйца
• 500 мл прясно мляко
• 70 г салам
• 1-2 к.ч. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на малки кубчета и я запържваме заедно с настъргания лук. Върху нарязаните на кубчета хлебчета слагаме сланината, магданоза и много ситно нарязания салам.
Разбиваме яйцата с прясното мляко, изливаме ги върху хляба и оставяме добре да се напои. Прибавяме брашно и замесваме тесто. Месим, докато престане да лепне.
С мокри ръце оформяме от тестото средно големи кнедли, които пускаме във вряща подсолена вода. Щом изплуват отгоре, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Поднасяме кнедлите със заквасена сметана.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...