Продукти:
• 300 г зрял боб
• 2 с. л. олио
• 2 с. л. счукан сухар
• 3-4 яйца
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и варим до пълно омекване. Пасираме го.
Към полученото пюре прибавяме олиото, сухара, добре разбитите яйца, наситнения магданоз, поръсваме с черен пипер и сол. Разбъркваме и изсипваме в тавичка.
Запичаме в умерена фурна. Поднасяме ястието със салата или туршия.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...