Продукти:
• 300 г зрял боб
• 2 с. л. олио
• 2 с. л. счукан сухар
• 3-4 яйца
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и варим до пълно омекване. Пасираме го.
Към полученото пюре прибавяме олиото, сухара, добре разбитите яйца, наситнения магданоз, поръсваме с черен пипер и сол. Разбъркваме и изсипваме в тавичка.
Запичаме в умерена фурна. Поднасяме ястието със салата или туршия.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...