Продукти: (за 4 порции)
• 4 домата
• 1 средна краставица
• 2 малки глави лук
• 4 с. л. натрошено сирене
• 6 белтъка
• 1-2 с. л. олио
• 1 стрък босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета домати, подправяме на вкус и оставяме на слаб огън 15 минути.
Обелваме краставицата, нарязваме я много ситно, прибавяме сиренето и разбиваме с миксер. Подправяме със сол, черен пипер и нарязания ситно босилек. Внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Разпределяме доматите на дъното на 4 намаслени гювечета, сипваме сместа за суфлето и печем 15 минути в загрята до 200 градуса фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...