Продукти: (за 4 порции)
• 4 домата
• 1 средна краставица
• 2 малки глави лук
• 4 с. л. натрошено сирене
• 6 белтъка
• 1-2 с. л. олио
• 1 стрък босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета домати, подправяме на вкус и оставяме на слаб огън 15 минути.
Обелваме краставицата, нарязваме я много ситно, прибавяме сиренето и разбиваме с миксер. Подправяме със сол, черен пипер и нарязания ситно босилек. Внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Разпределяме доматите на дъното на 4 намаслени гювечета, сипваме сместа за суфлето и печем 15 минути в загрята до 200 градуса фурна.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...