Продукти:
• 1 компот от кайсии
• 15 череши от сладко
• 100 г краве масло
• 150 г пудра захар
• 3 яйца
• 150 г брашно
• 1 бакпулвер
• 10-15 г масло за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Отцеждаме кайсиите и ги разрязваме на две, ако са цели. Слагаме във всяка половинка по една череша. Сипваме прецедения сок от компота в тенджера и варим на умерен огън, докато се сгъсти съвсем.
Вземаме форма за торта с диаметър около 20 см, намазваме я с масло и изсипваме в нея сгъстения и изстинал компот. Нареждаме кайсиите една до друга с черешите надолу.
Отделно разбиваме размекнатото масло заедно със захарта. Щом побелее, прибавяме едно по едно яйцата и пресятото с бакпулвера брашно.
Изсипваме полученото тесто върху плодовете и печем 45 мин във фурна, загрята до 200°С. Обръщаме готовата торта в широка чиния за сервиране.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...