Продукти:
• 200 г солена риба
• 3-4 с.л. мазнина
• 4-5 домата
• половин връзка копър
• 2-3 стръка девесил
• черен пипер и сол
За тестото:
• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. олио
• 1 кубче мая за хляб
• 1/4 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с хладка вода и няколко супени лъжици от брашното. Оставяме я на топло, да втаса.
След като се надигне, прибавяме останалото брашно и олиото, прясното мляко и солта. Месим гладко тесто и го разточваме на кора с дебелина 1,5 см. Разстиламе кората в намаслена тавичка. Запичаме я леко във фурната.
Прибавяме почистената и нарязана на парченца риба, поръсваме със ситно нарязаните копър и девесил, покриваме с нарязаните на кръгчета домати, сипваме мазнината, подправяме с черен пипер и сол на вкус и допичаме в слаба фурна.
Ястието поднасяме топло, нарязано на парчета.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...