Продукти:
• 100 г маргарин
• 2 ч.ч. сусам
• 2 ч.ч. брашно
• 1/4 ч.ч. вода
• олио за пържене
• сусам за украса
За сиропа:
• 3 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
• сока от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Разбиваме всички продукти за тестото, докато стане меко и незалепващо. Оставяме настрани за 15 минути.
После го разделяме на 3 топки, разточваме всяка една и режем на малки квадрати. Щипваме ъгълчетата две по две и оформяме обувчица. Пържим в много олио, силно сгорещено.
Смесваме всички продукти за сиропа и топим всяка обувчица в него. Отгоре украсяваме със сусам.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...