Продукти:
• 7 яйца
• 450 г бяло брашно
• 400 г кисело мляко
• 350 г захар
• 1 бакпулвер или 1 ч.л. сода за хляб
• настъргана лимонова кора
За сиропа:
• 750 г захар
• 2 ч.ч. вода
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Бием в тенджерка с дебело дъно на тих огън яйцата и захарта до стопяването на захарта. Сваляме от огъня и продължаваме биенето като прибавяме на порции пресятото с бакпулвера брашно и киселото мляко. Ароматизираме с ванилия и малко настъргана лимонова кора.
Намасляваме и набрашняваме продълговата тавичка, изсипваме тестото и печем в затоплена силна фурна.
Сваряваме гъст сироп и заливаме с него още топлото реване. Покриваме с чиста кърпа и оставяме сладкиша добре да се напои.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...