Продукти:
• 100 г маргарин
• 1/2 ч.ч. вода
• 1 кг брашно
• олио за пържене
• сусам за украса
За сиропа:
• 3 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
• сока на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина с водата и брашното и правим твърдо тесто (ако лепне, слагаме още малко брашно) и оставяме настрани за 1/2 час.
Разделяме го на две топки, които разточваме и навиваме на руло като кренвирш. Отново ги разделяме на 4 части, разточваме на тънки пластове и режем на квадрати 10 на 10 см.
Навиваме всяко квадратче на ролка. Пържим в голямо количество силно сгорещено олио.
Смесваме продуктите за сиропа, топим сладките и украсяваме със сусам.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...