Продукти:
• 100 г ориз
• 450 мл прясно мляко
• 100 г захар
• 4 яйца
• настърганата кора на 1 лимон
• 5 с.л. краве масло
• счукани орехи за овалване
• карамфилчета за украса
За сиропа:
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. вода
• 1-2 щипки канела
Начин на приготвяне:
Сипваме почистения и измит ориз в леко подсоленото мляко и варим, докато получим гъста каша. Изчакваме да изстине, прибавяме 2 разбити яйца и настърганата лимонова кора и разбъркваме.
Оформяме от сместа крушовидни сладки, като подваме в широката им част по 1 карамфилче за украса. Потапяме крушките в останалите разбити яйца, овалваме ги в счуканите орехи и ги пържим до поруменяване в сгорещеното масло.
Приготвяме сироп от изброените продукти и заливаме с горещия сироп охладените крушки.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...