Кулинарни рецепти » Ориенталска баклава

 Ориенталска баклава

Продукти:

• 2 пакетчета фини кори
• 3 к.ч. счукани орехови ядки
• половин пакетче краве масло
• 2 1/2 ч.ч. захар
• 4-5 карамфилчета
• 3 ванилии
• канела

Начин на приготвяне:

Смесваме ореховите ядки с 4 с.л. захар. Разгъваме корите и ги поръсваме с разтопено масло, нареждаме ги по 6 една върху друга, като между тях рязстиламе от ореховата плънка. Навиваме след това корите на 2 стегнати рула и ги нарязваме през 2 см на кръгчета.

Нареждаме кръгчетата едно до друго в намаслена тавичка, поръсваме ги с масло и печем в слаба фурна.

Оставяме опечените баклавички да изстинат, след което ги заливаме с горещ сироп, приготвен от останалата захар, 1 ч.ч. вода, карамфила, канелата и ванилията.

Сервираме баклавата на следващия ден, като през това време я държим на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало