Продукти:
• 2 пакетчета фини кори
• 3 к.ч. счукани орехови ядки
• половин пакетче краве масло
• 2 1/2 ч.ч. захар
• 4-5 карамфилчета
• 3 ванилии
• канела
Начин на приготвяне:
Смесваме ореховите ядки с 4 с.л. захар. Разгъваме корите и ги поръсваме с разтопено масло, нареждаме ги по 6 една върху друга, като между тях рязстиламе от ореховата плънка. Навиваме след това корите на 2 стегнати рула и ги нарязваме през 2 см на кръгчета.
Нареждаме кръгчетата едно до друго в намаслена тавичка, поръсваме ги с масло и печем в слаба фурна.
Оставяме опечените баклавички да изстинат, след което ги заливаме с горещ сироп, приготвен от останалата захар, 1 ч.ч. вода, карамфила, канелата и ванилията.
Сервираме баклавата на следващия ден, като през това време я държим на хладно място.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...