Кулинарни рецепти » Пълнени краставици

 Пълнени краставици

Продукти: (за 5 порции)

• 5 краставици
• 400 г телешко или агнешко месо
• 125 г шунка или сланина
• лимонова кора
• 2 с.л. олио
• 1-2 с.л. брашно
• 1 яйце
• 1 с.л. галета
• 1 стрък праз
• 1 дафинов лист
• 1 к.ч. вино
• индийско орехче
• карамфил, лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме и издълбаваме краставиците.

Смиламе месото и шунката. Прибавяме настърганата лимонова кора, разбитото мляко, галетата, яйцето, солта, черния пипер и индийското орехче. Разбъркваме добре и пълним краставиците с тази смес. Нареждаме ги в тенджера, чието дъно е покрито с вътрешността на краставиците.

В тенджерата слагаме китка магданоз, сол, черен пипер на зърна, дафиновия лист, праза, 2 зърна карамфил. Заливаме с 1 к.ч. вино и с толкова вода или бульон, че да покрие краставиците. Варим на тих огън 30 мин.

Правим запръжка от олио и брашно, която разреждаме със соса от ястието и изсипваме върху краставиците. Варим още 25 мин и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало