Кулинарни рецепти » Коварлък кюфте

 Коварлък кюфте

Продукти:

• 600 г кълцано месо
• 1 глава целина
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.ч. ориз
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. мазнина
• 3 яйца
• 1 ч.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Към месото прибавяме белтъците и ориза. Поръсваме с черен пипер и оформяме продълговати кюфтенца.

В по-разлата тенджера сипваме студена вода, посоляваме я леко, добавяме срязаната на две глава целина и половината мазнина.

След завиране на водата пускаме в нея оваляните в брашно кюфтенца. Варим до омекване и набъбване на ориза.

Разбиваме жълтъците в малко студена вода, 1 ч.л. оцет и сипваме върху ястието. Варим до кипване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало