Продукти:
• 600 г кълцано месо
• 1 глава целина
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.ч. ориз
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. мазнина
• 3 яйца
• 1 ч.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Към месото прибавяме белтъците и ориза. Поръсваме с черен пипер и оформяме продълговати кюфтенца.
В по-разлата тенджера сипваме студена вода, посоляваме я леко, добавяме срязаната на две глава целина и половината мазнина.
След завиране на водата пускаме в нея оваляните в брашно кюфтенца. Варим до омекване и набъбване на ориза.
Разбиваме жълтъците в малко студена вода, 1 ч.л. оцет и сипваме върху ястието. Варим до кипване.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...