Кулинарни рецепти » Свинско задушено Сун Дунпо

 Свинско задушено Сун Дунпо
/Китай/

Продукти: (за 10 порции)

• 2 кг свинско месо от рибиците
• 10-15 с.л. соев сос
• 8 с.л. захар
• 10 с.л. вино
• 1 голяма глава лук
• 5 ч.л. джинджифил

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на едри парчета. Потапяме го за малко във вряща вода, а после го изплакваме със студена.

Слагаме месото в дълбок съд с капак. Заливаме със соевия сос и виното, добавяме ситно нарязания лук и задушаваме на силен огън. Когато месото стане светлокафяво, добавяме захарта и доливаме вряща вода, колкото да го покрие. Поръсваме с джинджифил.

Задушаваме ястието като първия половин час задушаваме на посилен огън, а след това намаляме огъня и задушаваме още половин час. Сосът трябва да стане плътен.

Преди да поднесем ястието, пресипваме го в по-дълбока чиния и на водна баня задушаваме още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало