Кулинарни рецепти » Телешко със сметана

 Телешко със сметана
(Словакия)

Продукти:

• 500 г телешко месо без кости
• 250 г сметана
• 50 мл олио
• 50 г масло
• 60 г брашно
• 20 г сланина
• 1 морков
• целина
• лук
• магданоз
• захар
• черен пипер
• бахар
• мащерка
• дафинов лист
• лимон
• оцет
• сол

Начин на приготвяне:

В месото правим малки, но дълбоки разрези като джобове и в тях вмъкваме парченца сланина. Посоляваме и оставяме да престои 15 минути.

В сгорещено олио запържваме наситнените морков, целина и лук. Прибавяме магданоз, захар, сол, оцет, парченца лимон, мащерка, 1 дафинов лист, 3 зърна бахар, черен пипер.

Накрая слагаме месото и го изпържваме от всички страни, заливаме с вода и сметаната и оставяме да ври до пълно омекване. Готовото месо нарязваме на филийки, напречно на жилките.

Пържим брашното в разтопеното масло и изсипваме в соса от задушеното месо. При нужда доливаме малко вода и варим до гъст сос. Поднасяме месото, полято с този сос.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало