Продукти: (за 4 порции)
• 600 г свинско месо /прошарено със сланина/
• 3-4 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• 3-4 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 к.ч. червено вино
• 500 г картофи
• кашкавал или настъргано сирене
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от несмилаемите части и го нарязваме на късчета. Отделяме част от сланината, нарязваме я на ситно, заливаме я с 1 ч.ч. вряща вода и варим 10 мин.
Нарязваме лука на ситно, стриваме го с ръце и го разделяме на 2 части. Едната половина от лука прибавяме към сланината. Върху сланината нареждаме месото, а отгоре покриваме с останалия лук.
Варим ястието 15-20 мин на умерен огън без да разбъркваме. Поръсваме с червения пипер и 2-3 с.л. гореща вода, подправяме с черния пипер, дафиновия лист и виното и оставяме ястието да ври на тих огън, докато се свари месото.
Нарязваме картофите на кубчета, сваряваме ги в малко количество подсолена вода, отцеждаме ги и ги поръсваме със смес от сол и ким.
Размиваме брашното в отцедената отвара и заливаме с нея месото. След това кипваме ястието, разбъркваме го внимателно и го оставяме да ври още десетина минути на тих огън.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...