Продукти:
• 800 г сварено пилешко месо
• 2 моркова
• 2 кисели краставички
• 5-8 манатарки
• 15 г желатин
• 1-2 стръкчета магданоз
• 1 стръкче целина
• мазнина,
• бяло вино
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода.
Разтваряме желатина във вода, следвайки указанията на гърба на пакетчето. После го оставяме на водна баня, но не трябва да кипва.
Разбъркваме с виното и изсипваме в голям съд накъсаното пиле, нарязаните краставички, скълцаните зелении, морковите и гъбите, изпържени в краве или фъстъчено масло. Преценяваме колко вино да долеем към желатина, за да не се стегне.
Разсипваме в мокри чашки и прибираме в хладилника за около 5 часа.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...