Продукти:
• 1 кг телешки език
• 400 г кисели краставички
• 60 г моркови
• 30 г магданоз
• 250 г мляна лютеница
• 2 варени яйца
• 250 г горчица
• 50 г краве масло
• 20 г желатин
• 15 г сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го от ципата и го нарязваме на тънки ивици.
Нарязваме на тънки ивици краставичките, сварените моркови и яйцата. Трите продукта разбъркваме в подходящ съд и към тях прибавяме лютеницата, горчицата и разтопеното масло. Разбъркваме добре сместа и при нужда досоляваме. Добавяме нарязания език и отново разбъркваме.
С топлия бульон от сварения език размесваме, предварително разтворения желатин. С желатиновата смес обливаме стените на купичките, в които ще желираме.
Украсяваме ръба на купичките със ситно нарязания магданоз, след което ги пълним с приготвената смес. Отгоре заливаме с желирания бульон и оставяме в хладилник.
Преди сервиране, потапяме купичките в топла вода и обръщаме в съда, в който ще сервираме предястието.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...