Кулинарни рецепти » Мозайка от шунка

 Мозайка от шунка

Продукти:

• 600-700 г шунка
• 2-3 моркова
• 200 г зелен фасул
• 500 г желе /аспик/
• 25 г желатин
• 50 г стелиризирани гъби
• 1-2 белтъка от твърдо сварени яйца
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Използваме остатъци от шунка, които нарязваме на малки кубчета. Прибавяме зеления фасул, нарязан на малки парченца, и морковите, нарязани на кубчета.

Покриваме дъното на форма за ордьоври с част от полузамразеното желе. Когато желето се втвърди, разстиламе върху него нарязаните на кубчета стерилизирани гъби , част от морковите и зеления фасул и ситно нарязаните белтъци. Посоляваме леко и заливаме с останалото желе.

Смесваме останалите зеленчуци с шунката, разстиламе ги върху желето, заливаме ги с разтворения във вода желатин и иставяме да желират.

След това обръщаме формата в кръгла чиния. Украсяваме с клончета от магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало