Кулинарни рецепти » Желирана риба

 Желирана риба
(Финландия)

Продукти:

• 1 голяма тлъста прясно уловена риба
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 връзка копър
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата от люспите, вътрешностите, опашката и главата. Варим я в 200-300 мл студена подсолена вода. Изваждаме я след 20 мин и я разполовяваме. Обезкостяваме.

Подправяме горещия бульон с черен пипер, сол и с лук, настърган на по-едро. На дъното на съда за желиране аранжираме нарязаните моркови и копъра, редим върху тях парченца риба. Внимателно, за да не разместим рибата, разливаме бульона.

Слагаме съда в хладилника за 24 часа. Ако рибата е добре желирана, топваме съда за няколко секунди във вряла вода и обръщаме желето върху кръгла чиния или плато.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало