Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг агнешко или телешко месо
• 350 г ягорида
• 4 яйца
• 1 пакетче краве масло
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме обезкостеното месо, поръсваме го с червен пипер и сол и го слагаме в пръстен гювеч. След това го намазваме с маслото, напръскваме го с вода и печем в умерена фурна, като от време на време поливаме с изпуснатия от него сок.
Заливаме добре изпеченото месо с разбитите яйца, които сме смесили с изцедения от ягоридата сок. След това слагаме отново във фурната за 1-2 минути, за да се запекат яйцата.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...