Продукти:
• 1 кг кайма от тлъсто телешко месо
• 1 телешко було
• 1 филия сух хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г краве масло
• 1 кг картофи
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в млякото, отцеждаме и го прибавяме към каймата заедно с яйцата и наситнения магданоз. Поръсваме с черен и червен пипер, посоляваме на вкус и омесваме много добре.
Оформяме от каймата руло, увиваме го в булото и го слагаме в глинен гювеч. Нареждаме наоколо нарязаните картофи, посоляваме и заливаме с разтопеното масло и 1-2 к.ч. вода. Печем около 2 часа в умерена фурна.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...