Кулинарни рецепти » Пълнени агнешки котлети

 Пълнени агнешки котлети

Продукти: (за 4 порции)

• 8 агнешки котлета без кост
• 500 г пресни моркови
• 1 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• червен и черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме леко котлетчетата и ги поръсваме с черен пипер и сол. Нарязваме морковите на тънки пръчици и ги разпределяме върху котлетчетата. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Завиваме котлетите и ги завързваме с конец. Намазваме ги с масло и ги пържим до зачервяване в сгорещената мазнина.

Нареждаме изпържените котлети в тавичка, заливаме ги с 1 ч.ч. гореща вода и 1 с.л. разтопено масло и ги изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало