Продукти: (за 5 порции)
• 750 г домати
• 1 ч.ч. ориз
• 50 г пушени гърди
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1-2 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. захар
• 30 г краве масло
• 6-7 ч.ч. костен бульон
• дафинов лист, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно пушените гърди, морковите, целината и лука. Запържваме ги в мазнината и прибавяме към тях 500 г обелени и настъргани домати, чесъна, захарта и по-голямата част от ориза. Заливаме с част от бульона, кипваме и варим 25-30 мин на тих огън, като към края на варенето посоляваме и прибавяме дафиновия лист.
Прекарваме сварените продукти през сито, разреждаме полученото пюре с останалия бульон и прибавяме маслото.
В малко мазнина задушаваме останалите обелени и нарязани домати. Сваряваме ориза в малко бульон. Прибавяме задушените домати и сварения ориз към супата, поръсваме с черен пипер и поднасяме.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...