Продукти: (за 4-5 порции)
• 5-6 стръка праз
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. олио
• 3 с.л. брашно
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• оцет
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме праза и го нарязваме на парчета по 6-7 см. Поръсваме с оцет и сол и оставяме да престои 30 мин. После го варим в подсолена вода до омекване. Отцеждаме и нареждаме парчетата в намаслена тавичка.
Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с отварата от праза, подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме ястието.
Печем 15 мин в умерено загрята фурна, поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме още 5-6 мин.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...