Кулинарни рецепти » Кебап с гъби

 Кебап с гъби

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг свинско месо
• 2 с.л. мазнина
• 5 глави лук
• 1 глава чесън
• 250 г гъби
• 1 с.л. брашно
• 5 домата
• 1 к.ч. вино
• някоко резенчета лимон
• черен пипер, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на дребни парчета и го запържваме в мазнината. Слагаме и нарязания лук, скилидките чесън, нарязаните гъби.

После добавяме брашното и настърганите домати, чубрицата, черния пипер и виното. Пускаме и резенчетата лимон.

Посоляваме и оставяме да ври на бавен огън, докато остане на мазнина. Поднасяме с гарнитура от задушен ориз или картофено пюре.

Автор: Донка Монева

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало