Кулинарни рецепти » Рагу

 Рагу

Продукти: (за 2 порции)

• 250 г телешко месо
• 2 с.л. олио
• 1 малка глава лук
• половин морков
• 1 картоф
• 1 парче целина
• 2 домата от консерва
• 2 с.л. грах от консерва
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парчета и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Прибавяме нарязаните на дребни кубчета целина и морков. Връщаме месото и заливаме с топла вода.

Задушаваме, докато месото малко омекне. Добавяме нарязаните на кубчета картофи, а след няколко минути - граха и обелените и нарязани на дребно домати. Посоляваме ястието и го задушаваме на умерен огън. След отстраняване от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало